Solární střechy – k úsporám za energie ekologicky i esteticky

Nárůst cen energií výrazně podpořil zájem o ekologičtější a ekonomičtější získávání vlastní elektřiny. Jednou z možností, jak docílit snížení nákladů za energie, jsou solární panely umístěné na střeše domu nebo na přilehlém pozemku. Ne každý se však dokáže přenést přes nepříliš estetický vzhled solárních panelů. Přinášíme proto elegantní a praktické řešení – nadčasové střešní krytiny s integrovanými solárními prvky.

Můžete mít obojí: hezký dům i vlastní elektřinu ze slunce

Domácí fotovoltaika je kromě cesty k nižším účtům za energie i skvělým způsobem, jak přispět k ochraně životního prostředí a snížit závislost na fosilních palivech. Solární panely totiž k výrobě elektřiny nepotřebují žádné palivo, místo toho využívají energii ze slunce, což znamená, že neprodukují emise skleníkových plynů, jako jsou oxid uhličitý, oxid dusnatý a metan, negativně přispívající ke globálnímu oteplování. Jde zkrátka o investici do udržitelnější budoucnosti a v konečném důsledku i o zhodnocení vašeho domu.

Ne každý je ale ochotný na svůj dům umístit nepříliš vzhledné solární panely. Není divu, celkovému dojmu příliš neprospívají, v některých oblastech je dokonce jejich instalace zakázána. Právě těm, kteří se kvůli ekologii nechtějí nebo nemohou vzdát designu a celkového vyznění jejich nemovitosti, je určena solární střecha Lindab Solar Roof.

Proč Lindab Solar Roof?

Nadčasová a bezúdržbová střešní krytina Lindab Solar Roof nabízí dokonalé propojení střešní krytiny a solárních panelů do jednoho řešení. Je vyrobena z kvalitního plechu s moderní a velmi odolnou povrchovou úpravou. Solární panely typu CIGS představují technologii tenkých vrstev – solární články mají tloušťku panelu pouze 2 mm a jsou integrované přímo do střešního profilu. Systém má měnič a optimalizéry, které umožňují sledovat výrobu elektřiny v reálném čase a optimalizovat ji. K dispozici je i aplikace pro sledování výroby elektřiny a finanční úspory.

Bojíte se, že solární střecha bude sice hezčí, zato méně výkonná než klasické solární panely? Žádný strach, solární střecha Lindab je stejně výkonná, navíc umí produkovat energii i ve chvílích, kdy zrovna nesvítí.

Chcete se dozvědět více o našich solárních střechách? Neváhejte nás kontaktovat. A nezapomeňte, že i na solární střechy platí státní dotační programy.