Prohlédněte si originální dřevostavbu se střechou od společnosti Lindab

Manželský pár v Kytíně na Brdech se rozhodl splnit si po letech sen o klidném přírodním bydlení. Nechali si postavit nízkoenergetickou dřevostavbu a k zastřešení sedlové střechy využili krytinu Lindab SRP Click, které nechybí protisněhové zábrany Lindab Safety ani okapový systém Lindab Rainline. Nechte se touto zajímavou stavbou inspirovat.

Dřevo a kov tvoří dokonalou kombinaci

Patrová dřevostavba o celkové užitné ploše přes 160 metrů čtverečních upoutá na první pohled. Kromě střechy, pokryté krytinou Lindab SRP Click, zaujmou také okapy Lindab Rainline ve stejném barevném odstínu a praktický systém pro zachytávání sněhu Lindab Safety.

Produktový manažer společnosti Lindab s. r. o. se domnívá, že kombinace dřeva a kovu je v dnešní době oblíbeným trendem. Podle něj se plechové krytiny hodí pro různé druhy dřevostaveb – pro rodinné domy, ale také například pro rekreační či lesní chaty. Může za to jejich nízká hmotnost. Pro celodřevěné konstrukce je totiž lepší, když nejsou zbytečně zatěžovány vnějším pláštěm střechy.

Díky funkčnímu spojení dvou výrazných materiálů je dřevostavba stylová a nadčasová. Krytina se stojatou drážkou Lindab SRP Click její moderní vzhled ještě umocňuje. Kromě toho je odolná a pevná. Díky speciální povrchové úpravě vydrží desítky let a společnost Lindab vám na ni poskytne záruku až na 30 let – samozřejmě podle konkrétní povrchové úpravy.

Nutno podotknout, že montáž střechy je velmi rychlá. Se systémem Lindab SRP Click se totiž, na rozdíl od běžných drážkovaných krytin, mimořádně snadno pracuje. Podobá se totiž stavebnici.

U klasické drážkové krytiny je k zavírání drážek třeba využití speciálních strojů, ale u drážkové krytiny Lindab SRP Click si vystačíte s běžným ručním nářadím. Lamely stačí pouze zaklapnout.

Protisněhové zábrany zajistí bezpečí

Střecha je opatřena dvoutrubkovým záchytným bezpečnostním systémem Lindab Safety. Ten má zabránit sjíždění sněhu do žlabů, ale také na níže položené střechy. Jednotlivé konzoly se upevňují sevřením na drážku, takže není nutné, aby se do krytiny vrtalo a vytvářela se tak do budoucna riziková místa. Stisk kleštin konzol je přesně přizpůsoben předpokládanému množství sněhu v lokalitě.

Promyšlená a nadčasová dřevostavba

Dřevostavba do krajiny Brd perfektně zapadá. Přírodní nádech jí dodávají rovněž ozeleněné ploché střechy u všech přístaveb domu a ekologické zahradní jezírko.

Volný čas mohou obyvatelé trávit na jedné ze dvou teras a těšit se výhledem do krajiny. Veškeré detaily jsou promyšlené tak, aby celá stavba byla funkční, nízkoenergetická, nadčasová a přetrvala po celé generace.