Proč je Lindab Solar Roof praktičtější než klasické solární panely?

Fotovoltaické články integrované přímo do střešní krytiny už nejsou úplnou tržní novinkou a stále se těší velkému zájmu. Oproti běžným solárním panelům totiž přináší mnoho zajímavých výhod. Které to jsou a proč tuto alternativu upřednostnit?

Uvažujete o pořízení solárních panelů, ale brání vám v tom přesvědčení, že by vaši střechu zbytečně hyzdily? Je pravda, že na některých místech by mohly působit nevhodně – třeba u domku na kraji lesa. V dnešní době se už ale takové nepříjemnosti dá snadno vyhnout – a právě to je jednou z hlavních výhod Lindab Solar Roof.

Hodí se i do památkových oblastí

Častým problémem fotovoltaických panelů bývá jejich nepříliš estetický vzhled. Pokud váš dům stojí v památkové oblasti, budou s velkou pravděpodobností rovnou zamítnuty. Historické objekty bývají památkově chráněny a památkáři si potrpí na zachování autentického vzhledu stavby – solární systém by ho mohl významně narušit. A i kdyby stavba byla řešena tak, aby solární panely nebyly zespodu ani z ulice vidět, problém by mohly představovat letecké snímky. To, že máte zájem o výrobu vlastní elektřiny a rádi byste trochu ušetřili, v tomto případě nehraje roli. Podmínky v každé obci se samozřejmě liší, ale složité vyřizování a snaha dospět k dohodě, která uspokojí obě strany, může být vyčerpávající.

Solární střecha s integrovanými fotovoltaickými články nabízí řešení, jak podobným problémům předejít – je funkční, moderní a nepůsobí rušivě. Představuje skvělý kompromis mezi solárním systémem a designovou střechou. Působí daleko elegantněji než hřmotné solární panely a na první pohled nikdo ani nepozná, že se jedná o natolik důmyslné zařízení. Její instalace přitom není o nic složitější, než montáž klasické střešní krytiny. Nezbytná je pouze odborná elektroinstalace, jinak se s montáží nepojí žádné další náklady.

V minulosti byla problémem nižší výkonnost

Solárním střechám se často vytýkala nižší výkonost, než u solárních panelů, to však už dávno neplatí. Současné solární střechy jsou stejně efektivní. Skvělým příkladem je i střecha Lindab Solar Roof. Moderní technologie, kterou střecha využívá, umožňuje skvělou funkci panelů, i když je právě zataženo. I ve stínu jsou schopny produkovat určité množství elektřiny.

Lindab Solar Roof zároveň zdobí i chrání váš dům – panely jsou integrovány do střešní krytiny Lindab SRP Click, která je opatřena trvanlivou povrchovou úpravou. Ta střeše propůjčuje mimořádnou odolnost vůči vnějším vlivům, UV záření je stálobarevná. Je možné ji vybírat z několika povrchů v množství barevných odstínů. Nechybí ani moderní aplikace, abyste výrobu elektřiny mohli kdykoliv sledovat.

Získejte dotaci

Máte o tuto střechu zájem, ale její cena vás odrazuje? Nevěště hlavu – i v tomto případě lze získat dotaci Nová zelená úsporám.