Pořiďte si solární střechu! Je ekologická, elegantní a ušetří vám náklady

Způsobů, jak získávat a efektivně využívat sluneční energii, neustále přibývá. Protože se jedná o obnovitelný zdroj energie, není se čemu divit. V poslední době se na trhu objevila solární střecha: novinka, která se rychle se stala hitem světové fotovoltaiky. Zjistěte o ní víc!

Fotovoltaické tašky jsou podle odborníků materiálem budoucnosti. Není to ale jediný typ solární střechy. Toužíte po životě, který bude šetrnější k životnímu prostředí? Po estetické a moderní střeše, která vám ušetří náklady? Chcete sledovat výrobu vaší vlastní elektřiny v reálném čase? Vsaďte na střechu s integrovanými solárními panely!

Systém Lindab SolarRoof – funkční a elegantní

Mateřskou zemí společnosti Lindab je Švédsko, kde je ekologické smýšlení a využívání zelené energie na velmi vysoké úrovni. Novinkou v podobě solární střechy SolarRoof posouvá Lindab možnosti využívání sluneční energie i u nás v České republice. Nový systém Lindab SolarRoof je výjimečný především díky tenkostěnným solárním panelům, které jsou do lehké plechové krytiny Seamline nebo SRP Click integrovány již ve výrobě. Pokud zvolíte střechu v tmavších odstínech (např. velmi populární břidlicově šedou), jsou panely v podstatě neviditelné a střecha tak působí velmi esteticky. Kromě toho dlouho vydrží: životnost panelů je velmi dlouhá, záruka jejich výkonu je 80 % i po 25 letech. Další velkou výhodou je, že díky využití nejmodernější technologie CIGS panely skvěle fungují i ve zhoršených světelných nebo náročnějších klimatických podmínkách. Tato technologie totiž umožňuje solárním článkům absorbovat širokou škálu světla – určité množství elektřiny tak vyprodukujete  po celý rok, i ve stínu nebo v dešti.

Jednoduchý skandinávský design, falcovaná střešní krytina Lindab Seamline nebo profilovaná krytina SRP Click, nejmodernější technologie a integrované solární panely – této kombinaci zkrátka nelze odolat! Systém Lindab SolarRoof je nejen nadčasový, ale především vám umožní získat částečnou energetickou nezávislost.

Snadná montáž a neustálý přehled o výrobě vaší zelené elektřiny

Možná se to na první pohled nezdá, ale instalace systému Lindab SolarRoof je stejně jednoduchá jako instalace běžné krytiny. Montáž střechy s integrovanými panely realizují odborníci na střechy, zapojení panelů pak elektrikáři. Po krátkém zaškolení už zelenou elektřinu můžete začít sami vyrábět. Mobilní aplikace vám umožní sledovat stav jednotlivých panelů i výrobu elektrické energie v reálném čase. Solární střecha Lindab SolarRoof je zkrátka investicí, která se vyplatí. Navíc na ni můžete získat dotaci z programu Nová zelená úsporám.