Ocelové konstrukce pro rodinné domy – proč o nich uvažovat?

Chystáte se na stavbu rodinného domu a rádi byste ji maximálně urychlili, abyste se mohli brzy začít zabydlovat? Nevíte, jaká technologie výstavby pro vás bude nejvhodnější? Skvělou alternativu k dřevostavbě představuje lehká ocelová konstrukce Lindab.

V minulosti se u nás skeletové konstrukce využívaly jen v případě průmyslových objektů, nyní se s nimi však setkáváme stále častěji i u obytných staveb. Jsou odolnější a trvanlivější než konstrukce ze dřeva a jsou vhodné i pro stavbu obchodů, kanceláří, technicky náročných objektů a přízemních i patrových budov.

Trvanlivé a odolné řešení

Tenkostěnná ocelová konstrukce vám umožňuje různé druhy staveb – rodinný dům, který vznikne, může být samostatný i řadový. Realizace trvá jen několik týdnů, takže na dokončení vašeho nového domova nemusíte čekat dlouho. Konstrukce je lehká a díky tenkým stěnám v porovnání s klasickými zděnými stavbami nabízí při stejném zastavění větší užitnou plochu.

Lze ji založit i na betonovou desku nebo například zemní vruty. Další výhodou je, že můžete zvolit různé fasádní systémy – kontaktní i provětrávané.

Nízká energetická náročnost

Inovativní technologie, díky níž je konstrukce vyrobena, zajišťuje domu nízkou energetickou náročnost. Provozní náklady mohou být minimální, protože u domů s podobnou konstrukcí, je možné využít řízeného větrání s rekuperací a samozřejmě i solárních či fotovoltaických panelů k výrobě vlastní elektřiny.

V kombinaci s vhodným druhem tepelné izolace můžete snadno dosáhnout nízkoenergetického i pasivního standardu – pořizovací cena je přitom srovnatelná s ostatními technologiemi  výstavby.

Možnost vytvoření nástavby

Potřebujete rekonstruovat strop stávající stavby, vybudovat nový prostor na půdě či přistavět další patro? Lehká skeletová konstrukce vám to umožní. Vyniká totiž nízkou hmotností a je nehořlavá.

Materiál má opravdu různé využití a lze jej zcela přizpůsobit vašim představám. Pokud máte domek ve městě a nemůžete přikoupit dodatečnou stavební plochu, máte možnost tímto způsobem stavět do výšky a realizovat obytné patro i pracovní kancelář.

Celý systém je prověřený a současně velmi moderní, tvoří ho drobné a lehké prvky, takže nástavbu je možno stavět i všude tam, kde se nelze spoléhat na těžké stavební stroje. Díky tomu všemu se jedná o materiál vhodný také k vnitřním stavebním úpravám v historických objektech a zástavbách v centrech měst.