Našim materiálům věříme, ale průběžně je testujeme

Když si pořizujete nový dům, je to dlouhodobá investice, u které rozhodně platí heslo dvakrát měř, jednou řež. Je to stejné, jako když vybíráte třeba auto. Na to, že automobiloví výrobci své nové modely před uvedením na trh důkladně testují ve všech možných zátěžových situacích, si lidé už dávno zvykli. Díky tomu mají záruku, že nekupují zajíce v pytli. A přesně tak to děláme i my v Lindabu: jako renomovaný světový designér, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli, který na trhu působí již 60 let, všechny naše produkty důkladně testujeme.

Trend v povrchových úpravách plechových střešních krytin totiž směřuje ke stále větší korozivní odolnosti. Abychom mohli vyhovět vysokým požadavkům zejména majitelů rodinných domů, dlouhodobě prověřujeme naše produkty ve vlastním výzkumném centru v mateřském Švédsku – jak ve Förslöv, tak i v certifikované testovací oblasti Kvarnvik v zóně Bohus-Malmön s velmi agresivním vlhkým prostředím plným soli z nedalekého moře.

Co všechno naším testováním prochází?

Dá se říci, že téměř vše podstatné, co má vliv na kvalitu střešních a okapových systémů. Mimo jiné testujeme a porovnáváme:

  • Co v náročných podmínkách vydrží různé povrchové úpravy – zejména tehdy, když máme ze švédských oceláren SSAB zbrusu novou povrchovou úpravu. Průběžně ale také prověřujeme dodržování kvality u všech stávajících povrchových úprav.
  • Jak se chovají jednotlivé barvy střešních krytin a okapů. Jak je všeobecně známo, tmavší barvy pohlcují více tepla více než ty světlejší – a my zjišťujeme, jaký vliv to může mít na odolnost střešních krytin a okapů.
  • Různé pracovní postupy, např. způsoby montáže a kvalitu spojovacího materiálu. Tak, abychom našli pro montážní firmy tu nejlepší a nejefektivnější cestu, jejímž výsledkem je dokonale instalovaná, stoprocentně funkční střecha, která zákazníkovi vydrží bez větší údržby dlouhá desetiletí.

Naším důkladným testováním však neprocházejí jen naše střešní, ale i stěnové produkty: mimo jiné fasádní kazety, u nichž porovnáváme různé podklady (např. pozink, zinkmagnezium či aluzinek) a také přilnavost různých technologií nanášení lakových vrstev na povrchy.