Kdy zabezpečit vaši střechu? Nejen na podzim, ale také v létě

Neodkládejte zabezpečení vaší střechy, letní měsíce, zvláště ty letošní, kdy většina z nás tráví více času doma, jsou ideálním obdobím, kdy se do úprav pustit. Které prvky vám pohyb po střeše usnadní a pomohou prodloužit její životnost?

Zvažujete pořízení trvalých bezpečnostních prvků pro vaši střechu, aby byla bezpečná pro osoby, které se na ni čas od času musí pohybovat a současně, aby byla sama chráněna před náporem sněhu v zimních měsících? Vyplatí se střešní doplňky jako jsou okapy, lávky a také sněhové zábrany. Nenechávejte úpravy až na podzim a pusťte se do nich už teď.

Podle čeho zvolit okapový systém?

Okapový systém je nezbytná součást každé střechy. Zabraňuje zatékání do konstrukce stavby či poškození fasády. Vodu ze střechy odvádí zcela bezpečně a plynule mimo stavbu. Může být kulatý i hranatý, z plastu či kovu, umístěný přímo na střeše - nástřešní, nebo klasicky zavěšený pod okapní hranou střechy.

Oblíbenou volbou je kulatý okapní sytém Lindab Rainline z předlakované oceli. Tento systém nevyžaduje složitou údržbu, vyniká barevnou stabilitou, vysokou životností a odolností vůči klimatickým vlivům a působí nadčasovým a elegantním dojmem, který si udrží i celá desetiletí. To vše díky kvalitní povrchové úpravě Elite.

Další možností je potom systém Lindab Magestic se speciální antikorozní úpravou povrchu na bázi zink-magnezia, nebo okapy s čtvercovým průřezem.

Které prvky vám usnadní pohyb po střeše?

Žádná střecha se neobejde bez bezpečnostních prvků, jako jsou žebříky a lávky. Systém Lindab Safety sestává z několika praktických doplňků. Všechny jsou vyrobeny z lakované nebo pozinkované oceli, odpovídají evropským normám a umožní vám bezpečný pohyb po střeše po celý rok – usnadní tak udržovací práce vám i školeným profesionálům. Systém je vhodný na střechy z různých materiálů a je k sehnání v barevných variantách ladících se střešní krytinou.

Vybavte střechu sněhovými zábranami

Stejně zásadní jsou sněhové zábrany – i ty systém Lindab Safety nabízí. Využívají se zejména v horských oblastech, ale uplatnění najdou rovněž ve vesnických a městských zástavbách. Vždy jsou přesně přizpůsobeny sněhovému zatížení konkrétní oblasti. Pomáhají předcházet nechtěným škodám na majetku a nehodám, k nimž by mohlo dojít například sesuvem zmrzlého sněhu ze střechy. Montují se buďto do několika řad za sebe, nebo do jedné řady – dle typu vaší střechy.

Kromě zabezpečení proti pádu a sjíždění sněhu, je vhodné nainstalovat na střechu i další příslušenství – třeba ochranné pásy proti holubům, které brání hnízdění ptactva a přístupu škůdců.