Je váš dům na intenzivní deště připravený?

Vzhledem ke klimatickým změnám jsou stále častější dlouhá sucha, která se střídají s prudkými dešti a lijáky. Na takové změny není připravená půda, která vodu nevsákne, ale často ani střechy rodinných domů. Jak střechu kvalitně odvodnit a předejít škodám na majetku či povodním?

To, že okapy máte, nemusí znamenat, že silné a vytrvalé deště vydrží. Celá řada rodinných a bytových domů nemá kvalitní odvodnění s dostatečnou kapacitou, což je, spolu s nedostatky v kanalizační struktuře, často příčinnou povodní ve městech.

Proč systém odvodnění selhává?

To, že se systém odvodnění selhal, zjistíte snadno, podle vlhkosti, která se dostane do domu i přetékajících odvodních kanálků. Nejčastěji je na vině nesprávná instalace nebo nedostatečné množství svodů.

Nechte si proto celý systém zkontrolovat – pokud je správně propočítaný systém okapů a svodů a precizně provedená montáž, vaše střecha vydrží i prudké přívalové deště a zabrání záplavám.

I okapy mohou být trendy

Okap už dávno nemusí být jen nudná, šedivá roura. V dnešní době výrobci nezapomínají ani na designovou stránku věci a vyrábí okapy nejen funkční, ale i nápadité, barevné – tak, abyste si mohli libovolně vybrat odstín a sladit okap třeba s celou střechou.

Toho se držíme i my a proto mezi našimi produkty najdete okapy různých barev, cihlově červenou, antickou bílou, měděnou či třeba břidlicově šedou, která stále roste na popularitě.

Okapy, které vydrží

Všechny naše okapy jsou opatřené povrchovou úpravou Elite, kterou materiál opatříme ještě před tvarováním prvků. Okap je tedy rovnoměrně chráněn i na méně dostupných místech, díky čemuž se na něj můžete spolehnout i při těch největších rozmarech počasí.

Celý okapový systém Lindab Rainline je vytvořený jako stavebnice. Díky tomu je možné ho sestavit bez speciálního nářadí a za poměrně krátkou dobu. Jednotlivé prvky na sobě pevně drží, ve spojích je použito těsnění EPDM, s vysokou odolností proti povětrnostním podmínkám a UV záření. Celý systém se tedy pyšní dlouhou životnosti a 100% funkčností.