Jak by měla vypadat správná střešní skladba pro falcované krytiny?

Pokud se rozhodujete pro falcovanou krytinu, pak je samozřejmě nutné tomu přizpůsobit koncepci střešního pláště. Co by v jeho skladbě nemělo chybět?

Falcovaná krytina patří k nejoblíbenějším typům krytin – nezatěžuje konstrukci, hezky vypadá a lze ji použít i na velmi nízké sklony střech. Může se pokládat už od sklonu 5°. Co všechno její pořízení obnáší?

Zásadní je správná skladba střechy

Spodní vrstvu střechy musí tvořit parotěsná zábrana, která má bránit prostupu vodních par. Další nezbytnou součástí je vrstva kvalitní tepelné izolace (v kombinaci s falcovanou krytinou se vyplatí silnější vrstva), difuzní fólie (nejčastěji se volí fólie s prostupem par 1 000 g/m²), alespoň čtyřcentimetrová ventilační vzduchová mezera, která zajistí cirkulaci vzduchu pod krytinou (u nižších sklonů musí být vyšší, vždy záleží na konkrétním typu střechy), bednění (nad větraný prostor se klade záklop z prken) a konečně samotná falcovaná krytina.

Proč falcovaná krytina?

Technologie falcování (spojení dvojitou drážkou) vám zajistí perfektní nepropustnost spoje – a to i při větším zatížení sněhem. Krytina se upevňuje pomocí speciálních příponek a dá se použít v podstatě v každém prostředí a jakékoliv situaci.

Falcovaná krytina Lindab Seamline je vyrobena z kvalitní pozinkované švédské oceli, snadno se tvaruje (je velmi flexibilní a když se opracovává, nepruží), je v podstatě bezúdržbová a má velmi dlouhou životnost. Materiál si můžete objednat buď jako svitkový plech (v šířce 610 či 670 mm), což se dobře osvědčí u složitějších typů střech, nebo jako hotovou krytinu. Montáž je v druhém případě velmi jednoduchá – stačí krytinu dobře upevnit a drážky uzavřít. Výhodou je, že to snadno zvládnete i svépomocí.

Seamline Profifalc či Seamline Ekofalc?

V nabídce najdete hned dva typy speciálních ocelových plechůSeamline Profifalc v tloušťce 0,6 mm s vrstvou pozinkování a měkkým jádrem a ekonomickou variantu Seamline Ekofalc opatřenou tvrdým jádrem a v tloušťce 0,5 mm. Seamline Ekofalc je vhodná zejména pro méně náročné stavby.

Obě řady seženete v mnoha různých barevných odstínech a s kvalitní povrchovou úpravou, která je ochrání před UV zářením, klimatickými vlivy a poškozením. Díky tomu můžete výsledek zcela přizpůsobit svým představám a vyladit jej do těch nejmenších detailů. Vaše nová střecha bude elegantní a funkční.