Vybíráte plechovou střešní krytinu? Zvolte kvalitní povrchovou úpravu

Kvůli současné pandemii jste možná nuceni trávit celé dny doma, ale aspoň máte nyní příležitost věnovat se věcem, na které byste si jindy nenašli čas – můžete například důkladně promyslet rekonstrukci vašeho obydlí a pořízení nové střechy. Zvažujete střešní krytinu z plechu? Dbejte především na kvalitu. Precizní povrchová úprava prodlouží životnost vaší střechy a vám zajistí delší záruku.

Plechová krytina je v současnosti stále oblíbenější a mnohdy dovede zcela nahradit elegantní pálené tašky – dokonce je může věrně připomínat. Neobejde se však bez kvalitní povrchové úpravy. Jak zvolit tu správnou? Známý výrobce a prodejce střešních krytin, společnost Lindab, nabízí hned několik typů povrchových úprav – Classic, Elite, Elite MAT nebo například Durafrost. Vaše střecha díky nim získá vyšší odolnost vůči povětrnostním vlivům i mechanickému poškození. Jejich vlastnosti, odolnost a životnost se ovšem liší.

Elite MAT: dokonalá ochrana s delší zárukou

Úprava Elite MAT je skvělým kompromisem mezi funkčností, kvalitou a cenovou dostupností. Má o pět let delší záruku než základní povrchová úprava Classic a její kvalita je nadstandardní. Povrch střech s touto úpravou je matný, vysoce odolný vůči korozi (i v průmyslovém prostředí či prostředí s vyšším obsahem soli), barevně stálý a jeho vzhled zůstane po mnoho let stále stejný bez ohledu na okolní vlivy.

Ve srovnání s běžnými materiály je až o 25 % odolnější vůči poškrábání – na pořizovací ceně se to přitom podepíše jen minimálně. Díky delší době záruky je elitní povrchová úprava dokonce ještě výhodnější než úprava základní.

Rozdíl můžeme popsat na jednoduchém příkladu

  • Krytina Lindab Topline vychází u rodinného domu se sedlovou střechou a plochou 100 m2 na 46 820 Kč. Záruka je 15 let. S povrchovou úpravou Elite MAT je cena jen o necelé 3 000 vyšší (49 773 Kč) a záruka je přitom 20 let.
  • V případě povrchové úpravy Classic vychází cena za rok její životnosti (s ohledem na dobu záruky) na 3 151 Kč a u Elite MAT možnost úspory.

Barvy přesně podle vašeho vkusu

Povrchová úprava Elite MAT je dostupná u profilovaných střešních krytin, ale také u žádané krytiny se stojatou drážkou Lindab SPR Click. Pořídíte ji v atraktivních barvených odstínech – tmavě červené, hnědé, černé, tmavě a břidlicově šedé nebo v oblíbené cihlově červené.

Objednávejte z domu: bezkontaktně a bezpečně

Krytinu si můžete objednat z bezpečí vašeho domova. Pokud si nejste jisti výběrem správného produktu, stačí v našem technickém oddělení požádat o nabídku. Jakmile si střechu objednáte a zaplatíte (bankovním převodem), do 10 dnů vám ji přivezeme. Přesný postup, jak nákup u nás probíhá, najdete zde.